RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keiseren av Japan skal hjerteopereres

Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Keiser Akihito av Japan skal kommende lørdag gjennomgå en større hjerteoperasjon. Legene vil operere for å avverge at 78-åringens hjerteproblemer skal forverre seg enda mer.

Hoffet i Japan kunngjorde søndag at kirurger 18. februar vil gjennomføre en såkalt bypassoperasjon. Dette innebærer at det legges inn enn ny åre som kan føre blod utenom forsnevringer hos pasienten.

Ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo har keiser Akihitos blodkar blitt trangere i løpet av det siste året. I november ble han innlagt på sykehus med forkjølelse, feber og symptomer på bronkitt, og sist lørdag var han igjen inne til undersøkelser.

- Hensikten med den nye operasjonen er å styrke og bedre hans majestets daglige liv. Vi har bestemt oss for å råde keiseren til å gjennomgå en bypassoperasjon, sa en ikke navngitt talsmann for hoffet søndag.

Selv om keiseren mistet mesteparten av sin makt etter Japans nederlag i andre verdenskrig, blir monarken betraktet med stor respekt av japanere flest. Likevel har det vært foreslått at landet bør vurdere en øvre aldersgrense for statsoverhodet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere