RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keisersnitt gir helsetrøbbel

Barn som blir tatt med keisersnitt kan få dårlig tannhelse, viser ny amerikansk studie.

(SIDE2) : Studien slår fast at barn som fødes naturlig utvikler et bedre immunforsvar enn de som blir tatt med keisersnitt. Grunnen er, tror forskerne, at barn som fødes vaginalt eksponeres for flere bakterier og dermed blir mer resistente ifølge svenske Aftonbladet.

Rammet av karies
I studien undersøkte forskerne 156 babyer, hvor 29 var tatt med keisersnitt. De barna som ble tatt med keisersnitt fikk i gjennomsnitt kariesbakterier på tennene når de var 17 måneder gamle. Barna som ble født på naturlig måte ble rammet av karies først når de var 29 måneder gamle.

Utsatt for bakterier
- Konvensjonelt forløste barn utsettes oftere for en større variasjon bakterier når de blir født, sier lederen av studien Yihong Li, ifølge Aftonbladet.

Det er bakterien streptococcus mutans som overføres fra mamma til baby. Tidligere studier viser at jo tidligere bakterien viser seg, jo oftere får barn problemer med hull i tennene.

Sosiale faktorer spiller også inn påpekte forskerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere