RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keith avviser Opticom-spekulasjoner

Sist oppdatert:
Opticom har steget bra den siste tiden, og i markedet spekuleres det i om det er ting på gang i selskapet. Det avvises av Opticom-topp Robert Keith
Den siste uken har Opticom steget bra på Oslo Børs. Aksjene i det fallerte IT-selskapet har steget 8,6 prosent den siste uken, mens markedet har falt tilbake.

Blant annet har flere kjente navn fra aksjonærlistene til Opticom økt sin beholdning. Dette gjelder en konto som tilhører Euroclear. De som står bak denne kontoen har økt beholdningen vesentlig den siste tiden, og har nå over 270.000 aksjer i Opticom.

Også en konti hos Foftis Global Custody har økt sitt innehav av Opticom-aksjer. Ifølge en VPS-liste datert 25. april har de over 320.000 aksjer i selskapet.

- Brilliant leder

Det er ikke kjent for iMarkedet.no hvem som står bak disse anonyme kontoene, men det har blitt spekulert i markedet at det er aktører med bånd til det britiske radarparet og storeiere i Opticom, nemlig Robert Keith og Thomas Fussell, som henholdsvis er adm. direktør og styreformann i Opticom.

Det spekuleres også i markedet om det kommer nyheter på Opticoms forestående generalforsamling som kan være til glede for aksjonærer i selskapet. Selskapet skal avholde generalforsamling 10. mai.

Dette blir imidlertid avvist av Robert Keith, som heller ikke har noen ide om hvem som kjøper seg opp i selskapet.

- Jeg er klar over det (at noen kjøper aksjer, red. anm.) men tar ikke notis av det. Jeg ser det også fra en annen side: Dersom noen kjøper betyr det at andre selger, sier Keith til iMarkedet.no.

Han sier videre at Opticom har gjort det ganske klart om situasjonen i selskapet, men sier til iMarkedet.no at noe av kursoppgangen kan være økt oppmerksomhet rundt selskapet i forbindelse med at årsrapporten nå er offentliggjort.

- Men helst skulle jeg sett at kursen steg fordi markedet forstår hvilken briliant leder selskapet har, sier Keith til iMarkedet.no etterfulgt av en lattersalve.

Ikke noe med Intel å melde

Spekulasjoner om at Opticom igjen begynner å ta opp tråden med Intel eller andre partnere med hensyn til videre kommersiell bruk av teknologien til Thin Film Electronics, avvises av Keith.

- Folk vet hvor vi står. Vi jobber med teknologien og kommer til å fortsette å jobbe med det helt til vi vet at det er en fullstendig fiasko. Vi snakker ikke med konkrete partnere, og det har ikke skjedd noen endringer i forhold til Intel, sier Keith som røper at det heller ikke blir noen presentasjon i forbindelse med selskapets generalforsamling.

Det er rett og slett ikke noe nytt å melde om, sier Keith til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere