RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keith-emisjon fra strandstolen

Sist oppdatert:
Liggende på stranden i Florida hentet Robert Keith millioner til sin lekegrind i gråmarkedet. Les mer her:
(Ny: Kommentarer fra Keith)

Idex er det tredje selskapet som Keith og Fussel har lagt beslag på i det norske markedet. Teknologiselskapet har nå hentet inn drøyt 25,94 millioner kroner i en rettet emisjon. Disse pengene ble ikke hentet inn gjennom en tradisjonell emisjon plassert av et meglerhus. Den høyprofilerte investoren Robert Keith gjorde det på sitt eget vis.

- Jeg plasserte emisjonen selv fra stranden i Florida, sier Keith til iMarkedet.no, og henviser til at han den siste tiden har vært i Florida i forbindelse med Fasts teknologikonferanse.

Keith sier videre til iMarkedet.no at flere norske investorer bet på emisjonsagnet. I tillegg til dette var det noen utenlandske investorer som var med i emisjonen.

Lav kurs

I forbindelse med emisjonen ble det trykket opp 2.161.498 nye Idex-aksjer noe som tilsvarer 17 prosent av alle de utestånde aksjene. Tegningskursen ble satt til 12 kroner pr aksje og selskapet fikk inn 25.937.976 kroner i emisjonsproveny.

Tegningskursen var på 12 kroner pr. aksje, noe som ligger godt under det aksjen har vært omsatt for i markedet den siste tiden. Idex-aksjen ble sist omsatt på 13 kroner i OTC-listen til Norges Fondsmeglerforbund.

Har børsplaner

Keith har lenge hatt planer om en børsnotering av sin tredje norske teknologisatsing i Norge. Fra før av er Keith knyttet til Fast og Opticom.

- Vi håper vi får på plass den avtalen vi utfører med Texas Instruments, som vi har pratet om en tid, sier Keith til iMarkedet.no.

Det lille teknologiselskapet Idex har, sammen med forskningsmiljøet på Sintef, utviklet en fingernavigatør. Teknologien er rettet inn mot markedet for mobile enheter, og særlig et samarbeid med chipgiganten Texas Instruments er selskapets håp.

Texas Instruments er en av hovedleverandørene av chips til mobiltelefoner i verden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere