RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keith gir seg ikke: - Effekten for aksjonærene er den samme

Sist oppdatert:
Opticom-topp Robert Keith gir seg ikke i diskusjonen om skattevurderingene av Fast-posten til Opticom. Slik kommenterer Keith de nye skattereglene
iMarkedet har i flere artikler skrevet om forslaget til endringer i den nye skattereformen. Forslaget til fjerning av skatt på gevinst ved salg av aksjer gjelder fra 26. mars, hvis forslaget går igjennom i stortinget.

Uenig med Myrseth

Orions analysesjef Stig Myrseth har over en tid ført en diskusjon med Opticom-sjef Robert Keith om enkelte momenter ved prisingen av Fast-aksjene i Opticom. Keith har flere ganger uttalt til iMarkedet at det bør trekkes fra skatt ved prisingen av Opticoms Fast-aksjer. Bakgrunnen for dette er at det tidligere ble skattlagt 28 prosent på gevinst på aksjesalg. I den nye skattereformen blir det ikke en slik skatt.

- Legger vi til grunn full skatt ved realisering av Fast-posten, utgjør besparelsen med de nye reglene nærmere 20 kroner per aksje, sa Myrseth til iMarkedet tidligere denne uken.

Gir seg ikke

Opticom-toppen gir seg imidlertid ikke så lett. Til iMarkedet sier Keith at han ennå ikke har satt seg skikkelig inn i forslagene til endring i skattereformen, men har folk som vil komme med en redegjørelse for ham.

Han sier imidlertid at slik han ser det blir effekten for aksjonærene den samme, før og etter endringene i den nye skattereformen. Årsaken til dette er at skatteleggingen gjøres på utbytte i de nye reglene. Som kjent vil finansminister Per-Kristian Foss innføre 28 prosents skatt på høye utbytter.

Hvis Opticom selger sine Fast-aksjer, vil et eventuelt utbytte til aksjonærene måtte skattelegges i de nye skattereformen.

- Effekten for aksjonærene er den samme, sier Keith til iMarkedet, som likevel ser at for selskapet isolert blir det endringer med de nye skattereglene.

Opticom-toppen sier videre at dette uansett er en hypotetisk problemstilling. Keith påpeker at Opticom ikke har noen planer om å selge sine Fast-aksjer.

- Det er så usannsynlig at vi skal selge, sier Keith.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere