*Nettavisen* Nyheter.

Keith-krav blankt avvist

Med uvanlig kort behandlingstid bestemte Oslo Børs onsdag ettermiddag at Orkla, Petter Stordalen og Spetalen ikke er å anse som en samlet aksjonærgruppe i Opticom. Les mer her

19.05.08 00:21

I går ettermiddag bestemte Oslo Børs seg for at Orkla, Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen ikke er å ansees som en samlet gruppe i Opticom. De slipper dermed å måtte enten selge seg ned eller gi bud på alle aksjene i selskapet.



iMarkedet.no kunne mandag fortelle at det nå tidligere styret i Opticom, med Thomas Fussell og Robert Keith i spissen, ba Oslo Børs om å konsolidere aksjene som opprørene eier. De eide på dette tidspunktet over 40 prosent av aksjene i selskapet, og hadde dermed utløst budplikt eller alternativt måtte selge seg ned til under 40 prosent.



Les brevet Opticom sendte Oslo Børs her:



Opticoms konsolideringskrav

Allerede onsdag ettermiddag forelå svaret fra Oslo Børs. Anmodningen ble blankt avvist av Børsen ved juridisk direktør Atle Degrè.



- Helt klar sak

- Jeg har aldri sett Oslo Børs komme med et tilsvar så raskt. Oslo Børs konkluderte med det vi har sagt hele tiden: Det å jobbe sammen før en generalforsamling gir ikke grunnlag for å konsolidere. Børsen har bekreftet dette, sier Einar J. Greve, advokat for Orkla.



Han sier til iMarkedet.no at dette bare var et forsøk fra Opticoms gamle styre for å obstruere de som forsøkte å endre styresammensetningen.



Robert Keith, tidligere styremedlem i Opticom, sier til iMarkedet.no at han ikke vil gi noen kommentarer til denne saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag