RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keith og Fussell gjør emisjon uten lokkemat

Sist oppdatert:
Det unoterte teknologiselskapet Idex, hvor Thomas Fussell og Robert Keith er dominerende eiere, har gjennomført en emisjon. Emisjonen ble plassert uten noen nyheter å lokke med
Les også: Noe på gang i Idex

iMarkedet meldte onsdag at noe var på gang i teknologiselskapet Idex. Selskapet har de høyprofilerte britiske investorene Thomas Fussell og Robert Keith på eiersiden.

Robert Keith bekrefter torsdag overfor iMarkedet at Idex har gjennomført en emisjon, og selskapet innkaller til en ekstraordinær generalforsamling om to uker. Her skal kapitalutvidelsen legges frem for aksjonærene. Det har tidligere vært mye bråk mellom Keith og andre aksjonærgrupper på generalforsamlingene i selskapet.

Keith sier til iMarkedet at emisjonen er på 1,6 millioner aksjer til kurs 2,50 kroner. Dette er langt under prisen i det illikvide unoterte markedet. Her har Idex-kursen ligget i området 5 til 6 kroner den siste tiden, etter grovt sett å ha blitt doblet i sommer.

I tillegg til dette gis det rettigheter til to warrents. Den ene er en opsjon på to år, mens den andre er en put-opsjon på 6 måneder, som konverteres til en call-opsjon hvis den ikke utøves.

Fussells og Keiths selskap Charles Street International har tatt 10 prosent i emisjonen, og opprettholder dermed sin eierandel i Idex, sier Keith til iMarkedet.

- Hvem var det som plasserte emisjonen?

- Jeg gjorde det selv, sier Keith.

- Fortsatt farlig

Teknologiselskapet har utviklet en sensor som er separat fra displayet. Det er altså ikke en "touch screen"-funksjon, men sensoren leser av (scanner) elektriske felt som moduleres av fingerens riller, som igjen settes sammen som et bilde og behandles for gjenkjenning i ettertid.

Som ledd i Keiths nye forsiktighetslinje i kommunikasjonen med markedet, påpeker han at investeringen i Idex er svært risikofylt.

- Vi har fått tilbake en testchip og vil teste denne de nærmeste to til tre måneder. Selskapet vet fortsatt ikke hva som blir utfallet av dette, så dette er fortsatt veldig farlig for investorene, sier Keith til iMarkedet.

Idex’ viktigste samarbeidspartner er den europeiske elektronikkgiganten STMicroelectronics, og det er denne testchip’en som nå skal sjekkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere