RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keith positiv til Idex-utvikling

Sist oppdatert:
Investoren Robert Keith er optimistisk innstilt til testingen av en ny chip fra unoterte selskapet Idex. Han har nettopp plassert en tegningsrettsemisjon hos eksisterende aksjonærer i Idex
iMarkedet har tidligere skrevet om emisjonen til Idex. Nå er også tegningsrettsemisjonen mot eksisterende aksjonærer gjennomført.

Se egen sak: Keith og Fussell gjør emisjon uten lokkemat

Positiv til testing

Keith sier til iMarkedet at Idex nettopp har fått tilbake en chip for testing. Han sier at det er for tidlig å si noe om resultatet, men han er positivt innstilt testen.

- Det er for tidlig å si, men vi er positive, sier Keith til iMarkedet.

Idex er det tredje av de engelske investorene Thomas Fussells og Robert Keiths hovedinvesteringer i det norske markedet. Selskapet har utviklet en sensor som er separat fra displayet. Det er altså ikke en "touch screen" funksjon, men sensoren leser av (scanner) elektriske felt som moduleres av fingerens riller, som igjen settes sammen som et bilde og behandles for gjenkjenning i ettertid.

Selskapet har jobbet tett med STMicroelectronics.

Positivt med Sony-annonsering

Keith sier videre til iMarkedet at han er positivt til fingeravtrykkleseren som er lansert av Sony. Den japanske eletronikk-giganten har lansert en biometrisk fingeravtrykkleser på toppen av sin USB mikro minneplugg.

Leseren skal kunne kontrollere fingeravtrykket til brukere av PCer. 10 fingeravtrykk kan bli gjenkjent på den nye dingsen fra Sony.

Nyutviklingen fra Sony vil bli tilgjengelig i Europa i november.

- Hvis de klarer det, kan vi klare det også, sier Keith til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere