*Nettavisen* Nyheter.

Kelly (182 kilo) løp maraton

Foto: Splash News (Splash News)

Kelly Gneiting er den tyngste mannen som har fullført et maraton.

21.03.11 10:16

(SIDE2): Den 182 kilo tunge sumobryteren fra Arizona fullførte søndag L.A marathon på 9 timer 48 minutter og 52 sekunder.

Da han kom i mål veide Gneiting 179 kilo og smilte fra øre til øre da han hadde klart å sette verdensrekord. Han er den tyngste mannen som har løpt et maraton og kommer nå i Guinness World of Records.

Lengden på et maraton er 4.2 mil og til sammenligning løp verdensrekordholderen Haile Gebrselassie maraton i Berlin på tiden 2.03.59. i 2008.

Sumobryteren prøvde seg på rekorden allerede i 2008, og fullførte den gangen maraton på 11 timer og 52 minutter. Men fordi han ikke ble veid rett før og rett etter løpet ble ikke forsøket godkjent.

Denne gangen måtte han løpe hele løpet i kraftig regn, men fullførte på en mye bedre tid denne gangen, enn på forrige forsøk; hele to timer bedre tid. Over to timer bedre tid denne gangen.

Gneiting har blitt amerikansk mester i sumobryting hele tre ganger og har også konkurrert i Japan, der han ble nummer fem i VM. At han er i god form til tross for sine ekstra kilo får du et bevis på i videoen under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag