RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende angrep i Nord-Irak

Sist oppdatert:
Det ser ut til å foregå en gradvis opptrapping av amerikanske angrep i Nord-Irak, for å åpne en ny front mot Saddam Husseins styrker
Etter at Tyrkia nektet amerikanske styrker å bruke landet som transitt for den planlagte invasjonen i Nord-Irak, har det vært begrenset aktivitet denne veien.

Men nå øker luftangrepene, melder Reuters. Det er viktige oljefelt i dette området, rundt byene Kirkuk og Mosul. Disse byene ligger like sør for den delen av Nord-Irak som er kontrollert av kurdere.

Det er uklart hvor store amerikanske styrker som er flydd inn i området, men det er trolig et begrenset antall. Enkelte medier har meldt at det er planer om å sette inn rundt 5.000 amerikanske soldater, for å støtte de rundt 60.000 kurdiske geriljasoldatene i kampen mot Saddam Husseins styrker.

En lokal, kurdisk kommandant sier til Reuters at angrepene foreløpig er for begrenset til å føre til en rask avgjørelse.

Angrepene i Nord-Irak har dels vært rettet mot Ansar al-Islam, gruppen til Mulla Krekar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere