RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende resultatoptimisme

Sist oppdatert:
Etter en stabil periode, har amerikanske aksjeanalytikerer begynt å oppjustere sine selskapsestimater for de nærmeste kvartalene, spesielt drevet opp av energisektoren
Det har vært en meget kraftig resultatvekst for de amerikanske børsselskapene hittil i år. Veksten har vært sterkere enn analytikerne hadde trodd, og resultatutsiktene ble stadig oppjustert i vår, sommer og tidlig på høsten.

Etter at tallene for tredje kvartal kom inn i oktober, har det vært mer stabilt når det gjelder analytikernes resultatforventninger.

Men nå begynner analytikerne igjen å oppjustere sine estimater.

Ifølge analysebyrået Thomson First Call venter analytikerne nå en gjennomsnittlig resultatvekst for selskapene i S&P 500-indeksen på 22,2 prosent for fjerde kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. For to uker siden var forventningen 21,5 prosent.

Det ventes fortsatt en avmatning av veksten neste år, men også for første og andre kvartal 2004 justeres anslagene nå opp.

For to uker siden ventet analytikerne en vekst på 12,6 prosent for både første og andre kvartal. Nå ser de en vekst på 13,3 prosent i første og 13,5 prosent i andre kvartal.

Ifølge Thomson First Call er det primært oppjustering av estimatene for energisektoren som har ført til endringene i totalbildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere