RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende riggaktivitet

Sist oppdatert:
Antallet offshore borerigger i arbeid verden over økte markert i februar. Det var spesielt i Asia at økningen kom
Det viser månedlige statistikk utarbeidet av oljeservicekonsernet Baker Hughes for februar.

Totalt var det registrert 360 rigger i arbeid offshore i februar, en økning på 20 enheter sammenlignet med januar. Det er også en økning på 22 enheter sammenlignet med februar i fjor.

Brorparten av økning kom i det sørøst asiatiske markedet, hvor det nå skal hele 110 rigger i arbeid offshore, en økning på 15 enheter fra januar. I februar i fjor lå antallet på 79.

Pen økning også i Latin-Amerika hvor antallet seg fra 61 til 68 fra januar til februar.

Ikke den store farten i Nordsjøen, antallet falt fra 33 til 30, og aktivitetsnivået er klart under februar i fjor, da 43 rigger var registrert i arbeid. Heller ingen større endringer i Nord-Amerika, kun opp en enhet til 107.

Det afrikanske markedet så en økning fra 13 ti 17 offshore rigger fra januar til februar, mens antallet falt fra 32 til 28 i Midtøsten.

Inkludert landbaserte borerigger var det 2.385 rigger som bore etter olje og gass i februar, opp fra 2.325 i januar og 2.139 i februar 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere