RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende risiko i Gudvangatunnelen i framtida

Stavanger (NTB): Vegvesenet jobber fremdeles med å få ryddet opp etter brannulykken i Gudvangatunnelen slik at den kan åpnes for trafikk igjen så fort som mulig. På lengre sikt er planene ikke klare.

Nesten 70 personer ble sendt til sykehus med røykskader etter at et vogntog tok fyr i den 11,5 kilometer lange tunnelen i Sogn og Fjordane mandag. Det er svært høy trafikk i tunnelen på E16 om sommeren.

- Nå gjør vi alt vi kan for å få tunnelen opp igjen i den formen den var, så trafikken kommer i gang igjen. Vi driver med renskning, bolting, sprøytebetong og nytt elektrisk anlegg der det er ødelagt. Det er uvisst når ferdig, det er viktig at arbeidet utføres på sikkerhetsforsvarlig måte, sier fungerende regionveisjef Paal Fosdal i Statens vegvesen region vest til NTB.

Han sier det ikke er aktuelt å umiddelbart oppgradere eller innføre noen av de tiltakene som ble anbefalt for tunnelen i en risikoanalyse fra april.

Der slår HOJ Consulting fast at risikoen i tunnelen uten oppgradering er så høy at det ikke kan aksepteres, og at risikoen vil øke i takt med trafikken i framtida. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere