RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende tro på videre oljeprisfall

Sist oppdatert:
Antallet oljeksperter og tradere som nå tror oljeprisen kan komme til å falle videre er doblet etter de fem siste dagene med fall i oljeprisen
Det viser en spørrerunde nyhetsbyrået Bloomberg har gjennomført. Spørreundersøkelsen er gjennomført etter at oljeprisen har falt nær 10 prosent i løpet av fem handelsdager etter at 50 dollarsnivået ikke ble nådd.

Fallet har fått flere analytikerne og trader i oljemarkedet til å tro på ytterligere fall i oljeprisen fremover.

Av 39 eksperter som har deltatt i Bloombergs undersøkelse sier 19 at de tror på ytterligere fall i oljeprisen neste uke, mens 17 tror oljeprisen skal opp igjen. De tre siste har en nøytralholdning.

Dette er en klar endring fra spørrerunden Bloomberg kjørte for en uke siden, der kun en fjerdedel av ekspertene trodde på et fall i oljeprisen den neste uken. Oljeprisen har siden falt over 9 prosent på New York Mercantile Exchange.

Prisen på referanseoljen WTI som handles i New York toppet seg 20. august på 49,40 dollar fatet som følge av angrep på irakiske oljeinstallasjoner og uro rundt produksjonen til den finansielt hardt pressede oljegiganten Yukos Oil i Russland.

Irak har i løpet av den siste uken imidlertid klart å få i gang eksporten både i syd og i nord, mens Yukos har varslet en produksjonsøksning på 6 prosent i år.


- Vi våkner opp og innser at en risikopremie på 12 til 15 dollar ikke kan forsvares, sier analytiker Rick Mueller i Energy Security Analysis til Bloomberg. Han mener prisen skal ligge midt på 30-dollartallet.

Oljeprisen har steget noe i dag etter at den falt 37 cent i går, og ligger for øyeblikket på 43,54 dollar pr. fat WTI-olje som følge av nye problemer med eksporten i det sydlige Irak etter sabotasje.

Analytikerne som tror på ny oppgang i oljeprisen trekker frem utsikter til nye forstyrrelser i Iraks oljeeksport, og fortsatt muligheter for forstyrrelser i Russland og andre oljeeksporterende land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere