RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende trynefaktor i bankene

Sist oppdatert:
Det siste året har markedsrentene rast. Men det er en økende tendens til at bankene somler med å kutte rentene og gjør mer forskjell på kundene, mener Forbrukerrådet, som ber deg passe på
Økonomisk rådgiver Lasse Billington sier til Aftenposten at kundene ikke bør godta at bankene drøyer kutt og gjør forskjell på ulike kundegrupper.

Rådet mener bankene ofte lar de største og prioriterte kundene få nyte godt av hele rentekuttet, mens andre kunder bare får mindre kutt.

- Da Norges Bank satte ned renten 17. desember, var det flere banker som opplyste at de ville vente til neste rentemøte i Norges Bank, i januar 2004, før de bestemmer seg for hva de vil gjøre med renten. Dette er en uhørt begrunnelse, sier Billington til Aftenposten.

- Vi forventer at bankene følger opp når Norges bank kutter i sine renter, slik at den enkelte kunde også får nyte godt av sentralbankens rentekutt, sier Billington.

Han ber også kundene være på vakt mot banker som forsøker å kompensere for lavere rentemarginer ved å øke gebyrene i tiden fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere