RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kenor flagger ut av Oslo Børs(Ny2)

Sist oppdatert:
Gullselskapet Kenor, med avtroppende konsernsjef Trygve Kroepelien i spissen, har overraskende valgt å flagge ut fra Oslo Børs og etablere seg i Canada med notering på Toronto-børsen
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør

Dette går frem av et styrevedtak gjort i dag.

Utflaggingen skal skje i forbindelse med en reorganisering av selskapet. Det juridiske hovedkvarter skal flyttes til Canada (Yukon Territory) så raskt det er praktisk gjennomførbart, ifølge en melding.

- Dette er en naturlig forlengelse av den prosessen selskapet er inne i som begynte med at vi gjennomførte en større emisjon mot nordamerikanske investorer i fjor. Vi har deretter satt i gang ett stort leteprogram som har vært svært vellykket, sier Kroepelien.

Ifølge Kroepelien er det den videre finansieringen av Kenors planer som skal sikres ved å flytte selskapet til Canada.

- Vi la frem tidligere i år en økonomisk studie for utbyggingen av foredlingsanlegget og prosjektene som kan firedoble kapasitet. Dette vil koste omkring 120 millioner dollar, eller en milliard kroner. For å få til dette må vi flytte til et markedet hvor dette vil la seg finansiere, sier Kroepelien til iMarkedet fredag ettermiddag.

Selskapets aksjonærer vil få tilbud om å bytte sine aksjer i Kenor ASA mot aksjer i et nytt kanadisk selskap (`Newco`) som vil søke å få notert sine aksjer på Toronto Stock Exchange (TSX)

- Vi regner med at de fleste aksjonærene vil bli med over, sier Kroepelien.

Samtidig vil Kenor bli søkt slettet fra notering på Oslo Børs.

- Hvorfor forlate Oslo Børs?

- Nord-Amerika er det egentlige markedet for et selskap med vår størrelse fremover, vi har vokst fra Oslo Børs, og interessen for emisjonene har også vært liten i Oslo. Det er et lite effektivt marked for Kenor videre, sier Kroepelien.

Han presiserer samtidig at Oslo Børs har vært et meget bra sted å være for Kenor i perioden fra 1994, da selskapet gikk på børs.

Det nye selskapets ledelse vil bli lokalisert i eller nær London, England.

Kenor hentet i fjor og tidligere i år penger fra institusjonelle nordamerikanske investorer gjennom en rettede emisjoner, og har etterhvert en tung base med internasjonale eiere. Ved inngangen til november var 72 prosent av aksjene eid av nordamerikanske investorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere