RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kenor-kursen innholder tapsbombe(Ny)

Sist oppdatert:
Kenor-aksjen på Oslo Børs har steget kraftig i dag, men ifølge selskapet kjøper investorene nå aksjer med urealisert tap på grunn av kursbegrensningen i det pliktige tilbudet på 5,60 kroner
Nytt: Kommentarer fra Oslo Børs, slutten av artikkelen

Det opplyser finansdirektør Rolf Arntz-Hansen til iMarkedet fredag, og viser til børsmeldingen selskapet sendte ut 13. april.

Ifølge melding vil det pliktige tilbudet på de resterende 6,5 prosenten av Kenor-aksjene fra det nye holdingselskapet Guinor, ikke overstige 5,60 kroner. Det gjelder også alternativet der aksjonærene kan velge å bytte Kenor-aksjen i Guinor-aksjer.

Arentz-Hansen sier til iMarkedet i formiddag at det er kontantbudet på 5,60 kroner som danner grunnlaget for utløsningskursen, og dermed også vil styre bytteforholdet ved innveksling til Guinor-aksjer. Det betyr at dersom kursen på Guinor-aksjen på Toronto-børsen ligger over 5,60 kroner den dagen det pliktige fremsettes, vil bytteforholdet justeres ned.

Eierne av Kenor-aksjer vil med andre ord få færre aksjer i Guinor en antallet Kenor-aksjer de ønsker å bytte inn.

Kjøper med tap

I går steg Guinor-aksjen til 8,22 kroner omregnet fra canadiske dollar. Hadde det pliktige tilbudet blitt satt frem i dag ville eierne av de resterende Kenor-eierne kun ha fått 0,68 aksjer i Guinor pr. gamle Kenor-aksje.

Skulle Guinor-kursen falle under 5,60 kroner vil ikke bytteforholdet justeres tilsvarende, og gamle Kenor-aksjer vil kun gi rett til en ny aksje i Guinor.

- De som i dag kjøper Kenor aksjer på 6,70 kroner, sitter med andre ord med et urealisert tap på 1,10 kroner?

- Det er riktig, bekrefter Arentz-Hansen over for iMarkedet.

Etter det pliktige tilbudet vil Guinor gå videre med en tvangsutløsning de resterende Kenor-aksjonærene, og også her vil kursen kun bli 5,60 kroner. Eiernes av gamle Kenor-aksjer eneste mulighet vil da være å be om rettslig skjønn for å forsøke å få fastsatt en høyere innløsningskurs.

Muligheten til å konvertere Kenor-aksjer i forholdet 1:1 gikk ut 26. mars, og det er ventet at det pliktige tilbudet fremsettes til uken.

Ikke aktuelt med tiltak

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs sier til iMarkedet i dag at det ikke er aktuelt for børsen sin del å sette inn spesielle tiltak i forhold til kursutviklingen i Kenor.

- Vi er klar over problemstillingen, men det er ikke aktuelt å gjøre tiltak, sier Olsen til iMarkedet.

Han peker også på at selskapet har gitt god informasjon om dette. Dette er ifølge Olsen heller ikke første gang en slik situasjon oppstår, og han oppfordrer investorene til lese informasjonen fra selskapene de skal investere i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere