RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kenor setter av penger til studie

Sist oppdatert:
Kenor har inngått kontrakt for å gjennomføre en drivverdighetsstudie av det nye gruveprosjektet i Guinea
Dette skriver Kenor i en melding:

- Et detaljert drivverdighetsstudie av LEFA (Lero - Fayalala) korridoren er tildelt det internasjonalt anerkjente konsulentselskapet Lycopodium Pty Ltd fra Perth i Australia.

Ifølge Kenor har Lycopodium gjennomført flere store gullprosjekter i Øst- og Vest Afrika, og har såldes den nødvendige erfaring.

Kenor har satt av 8 millioner dollar, fra de nylig gjennomførte emisjonene, til drivverdighetsstudien av mineraliseringene i LEFA korridoren. De avsatte midlene skal dekke kostnadene til tettere boring for konverterting fra ressurs til reserve, geotekniske arbeider, hydrologi, boring etter store mengder materiale for metallurgiske tester, og boring under det planlagte
produksjonsanlegget for å sikre at man ikke legger produksjonsanlegget oppå mineraliseringer. Det inkluderer i tillegg kostnadene forbundet med planlegging av alle tekniske installasjoner som kreves for å optimalisere gruvedrift og produksjon, samt gjennomføring av prosjektet innen for de fastlagte rammer for både kapitalbehov og driftskostnader med en nøyaktighet på 10 prosent, heter det i meldingen fra Kenor.

- Det nye prosjektet vil markere et skifte for selskapet der man forlater den tradisjonelle `heap leach` prosessen, til fordel for en mer moderne og pålitelig produksjons prosess, skriver Kenor.

Drivverdighetsstudiet forventes ferdigstilt andre halvår 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere