*Nettavisen* Nyheter.

Kenyansk politi: – Nordmann ble drept på fest

Den 24 år gamle nordmannen Ole Marius Egset Stenby som ble funnet død i Kenya i helgen, ble drept, sier kenyansk politi til VG.

07.10.15 18:04

Den lokale politisjefen Robinson Mboloi sier til VG at Ole Marius Egset Stenby ble drept på en fest i hovedstaden Nairobi.

Stenby skal ha hatt stikkskader da han ble funnet, men politiet vet foreløpig ikke om disse var dødelige. Etterforskerne jobber fortsatt med å få klarlagt dødsårsaken.

Festen ble arrangert av Stenby og kjæresten hans i leiligheten til en venn lørdag kveld. Mannen som eier leiligheten, kontaktet politiet morgenen etter. Stenby skal ha ligget død i en sofa da politifolkene kom til stedet.

Leter etter kjæresten

Politiet forteller at de fortsatt leter etter Stenbys kjæreste, som også skal ha vært på festen.

– Vi tror hun sitter på viktig informasjon om hva som skjedde, sier Mboloi.

Fem personer er avhørt og varetektsfengslet, men det er ikke kjent hva de er siktet for. Eieren av leiligheten er angivelig blant de siktede.

Tidligere har den kenyanske avisa Daily Nation skrevet at Stenby døde bare noen timer før han skulle fly hjem til Norge.

– Jeg hadde aldri trodd at noe sånt skulle skje. Han var den snilleste personen du kunne møte, sa en venn av nordmannen til VG tidligere denne uken.

– Bodde i Paraguay

På en profil på internett har Stenby skrevet at han var glad i å reise, og at han var i gang med å starte en bar i den kenyanske byen Mombasa.

24-åringen, som kommer fra Ålesund, skal tidligere ha bodd i Paraguay. Ifølge Daily Nation er det to år siden han ble kjent med mannen som eier leiligheten hvor han ble funnet drept.

Norsk politi gikk onsdag ut med navnet på nordmannen, etter samtykke fra de pårørende. De har fått tilbud om bistand fra den norske ambassaden i Nairobi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.