Gå til sidens hovedinnhold

Kenyas president: Gisseldramaet er over

Til sammen er 61 sivile og seks i sikkerhetsstyrken drept.

Nairobi (NTB-Reuters): Kenyas president Uhuru Kenyatta opplyser at gisseldramaet i landet er over. Til sammen er 61 sivile og seks i sikkerhetsstyrken drept.

Presidenten holdt en tale tirsdag der han erklærte tre dager med landesorg etter gisseldramaet som startet lørdag ettermiddag.

Et team fra engelske Scottland Yard er på vei til landet for å hjelpe til.

Den somaliske terrororganisasjonen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet. Ifølge presidenten er elleve av terroristene pågrepet, og fem er blitt drept i forbindelse med redningsaksjonen.

Etterretningsinformasjon tyder på at tre av dem er fra USA og en er en brite, men informasjonen skal være usikker.

Tre etasjer i bygningen til butikksenteret er kollapset.

- Truer med nye angrep
Det var lørdag at terrororganisasjonen Al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida, stormet kjøpesenteret Westgate i Nairobi, Kenyas hovedstad. Al-Shabaab, som regnes for å være en brutal terrorgruppe som også har forgreininger til Skandinavia, tok på seg ansvaret for angrepet.

Tirsdag dag ble det kjent at opprørerne på et kjøpesenter i Nairobi truer med nye angrep andre steder. Angrepene vil bli satt i verk, hvis ikke Kenya straks trekker sine styrker ut av Somalia, sier en talsmann for opprørsgruppen al-Shabaab.

Aksjonen mot kjøpesenteret Westgate i den kenyanske hovedstaden er «bare en forsmak» på det som kan være i vente, sa al-Shabaabs talsmann Ali Mohamud Rage tirsdag. Trusselen ble satt fram på et lydopptak opprørerne har laget.

Kenyanske soldater gikk for to år siden inn i det sørlige Somalia for å angripe al-Shabaabs baser der. Disse soldatene har senere gått inn Den afrikanske union AUs styrke på 17.700 soldater som er utplassert i landet på Afrikas Horn.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken