Gå til sidens hovedinnhold

Kenyatta i klar ledelse i Kenya

Nairobi (NTB-Reuters-AFP): Uhuru Kenyatta leder klart i stemmetellingen etter presidentvalget i Kenya. Etter at rundt en tredel av stemmene er talt opp, ser visestatsministeren ut til å ha fått en oppslutning på rundt 54 prosent.

Statsminister Raila Odinga lå an til 41 prosent, viste de foreløpige resultatene tirsdag morgen. Ingen av de fem andre kandidatene hadde fått mer enn 1 prosent, mens hele 5 prosent av stemmesedlene ble erklært ugyldige.

Kenyanerne stemte mandag ett av de mest kompliserte valgene de noensinne har vært gjennom. I tillegg til president skulle de utpeke medlemmer til en ny nasjonalforsamling samt regionale og lokale ledere.

Flere andre aviser sluttet seg til kenyanske politikeres oppfordring til ro og besinnelse etter valget. Ifølge valgmyndighetene kom frammøtet opp i 70 prosent av de over 14 millioner kenyanere som har stemmerett.

Kenyanerne håper at valget skal bidra til å gjenopprette Kenyas renommé som et stabilt demokrati etter den blodige, stammebaserte voldsbølgen som kostet over 1.200 mennesker livet da resultatet av det forrige valget i 2007 ble kjent. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka