*Nettavisen* Nyheter.

Kenyatta krever at ICC trekker tiltalen

Haag (NTB-AFP): Kenyas nyvalgte president Uhuru Kenyatta krever at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) trekker krigsforbrytertiltalen mot ham.

Kenyattas forsvarer Steven Kay forsøkte mandag å overtale domstolen til å henlegge saken mot Kenyas president, som er tiltalt for krigsforbrytelser under de blodige opptøyene som kostet minst 1.100 mennesker livet og drev over 600.000 på flukt etter valget for fem år siden.

ICC har berammet rettssaken mot Kenyatta til juli, noe som passer særdeles dårlig for den 51 år gamle nyvalgte presidenten.

ICC droppet nylig tiltalen mot Kenyattas medtiltalte, den kenyanske toppbyråkraten Francis Muthaura, etter at det ble sådd tvil om et nøkkelvitne. Domstolen kritiserte i den anledning kenyanske myndigheter for manglende samarbeid i saken.

Kenyatta anklages for å ha betalt den kriminelle Mungiki-banden for at de skulle utføre hevnangrep mot politiske motstandere og forsvare hans egen etniske gruppe kikuyuene under kaoset som oppsto etter valget i 2007.

Kenyatta har avvist anklagene, og hans forsvarer argumenterte mandag med at saken mot den nyvalgte presidenten må henlegges av samme grunn som saken mot Muthaura. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.