Kenyatta øker forspranget

Nairobi (NTB-AFP): Uhuru Kenyatta har fått over én million flere stemmer enn sin nærmeste rival, Raila Odinga, viser foreløpige resultater. Endelig resultat er ventet lørdag morgen.

08.03.13 22:43

Det er tidligere varslet at opptellingen ville være ferdig fredag, men i stedet vil resultatet bli kunngjort rundt klokka 9.00 norsk tid lørdag, ifølge en valgfunksjonær.

- Vær vennlig å være tålmodige fordi dette er en alvorlig sak. Som valgkommisjon ønsker vi å være sikre på at våre tall er nøyaktige, sa Yusuf Nzibo i valgkommisjonen på en pressekonferanse sent fredag kveld.

Opptellingen har vært preget av forsinkelser, og i løpet av uken har tidspunktet for kunngjøringen blitt forskjøvet flere ganger.

Kenyatta har i henhold til de foreløpige resultatene som ble lagt fram fredag kveld, sikret seg 50,9 prosent av stemmene, det vil si 5,9 millioner stemmer. Odinga har fått 42 prosent, som tilsvarer 4,7 millioner stemmer, opplyste valgkommisjonen. Da var resultatene fra 25 av 291 valgkretser fortsatt ikke klare.

For å unngå en ny og avgjørende valgomgang må Kenyatta både få over 50 prosent av stemmene og minst 25 prosent av stemmene i over halvparten av landets 47 distrikter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.