RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker Norne-produksjon

Sist oppdatert:
Statoil ser nå en økning i oljeproduksjonen fra Norne etter nyinnstalasjoner.
Statoil har installert en ny bunnramme som sikrer økt utvinning på Norne-feltet i Norskehavet. Totalt venter Statoil at produksjonen vil øke med 10 millioner fat olje som følge av tiltakene.

- Statoils ambisjon er å opprettholde et produksjonsnivå på én million fat oljeekvivalenter per dag på norsk sokkel fram til 2015. Økt utvinning på Norne er et viktig bidrag for å nå våre ambisiøse mål, og det er i tråd med målsettingen om økt utnyttelse av eksisterende infrastruktur, sier Terje Overvik, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge i en kommentar.

Produksjon fra den nye bunnrammen skal forlenge levetiden på feltet. Denne utbyggingen bidrar til å styrke selskapets posisjon på Haltenbanken, mener Statoil.

Kostnadsrammen for prosjektet er 750 millioner kroner. K-rammen er en typisk undervanns satellittutbygging knyttet opp mot tidligere infrastruktur.

Bruttoverdien på 10 millioner fat olje er med dagens oljepris og dollarkurs rett over 4 milliarder kroner.

Installasjon av K-rammen og oppkobling av rør og kontrollkabel til eksisterende bunnrammer er utført av Acergy Norge. Undervannsutstyret er levert av FMC Technologies.

En av to brønner tilknyttet bunnrammen ble satt i produksjon 18. oktober.

Den andre brønnen skal ferdigstilles av riggen Transocean Arctic i november, og produksjonen fra denne brønnen vil trolig starte i slutten av samme måned. Utbyggingsløsningen åpner for å bore ytterligere to brønner fra K-rammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere