RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker satsningen rundt Coral-feltet

Sist oppdatert:
Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras har økt satsningen på lete- og produksjonslisensene i området som blant annet omfatter Northern Oil-feltet Coral
Petrobras har nå giret opp satsningen i området rundt BS-3 lisensen i den sydlige delen av Brasils kontinentalsokkel i Santos-bassenget. Det er ikke mer enn et år siden selskapet bektraktet ville bygge ned satsningen i området.

I den siste lisensrunden tok statsoljeselskapet alle letelisensene i området rundt BS-3 lisensen, hvor Northern Oil har en eierandel på 27,5 prosent. I tillegg har oljeselskapet i løpet av september dannet en egen driftsenhet for interessen i den sydlige delen av sokkelen. Det melder regionsavisen for delstaten Santa Catarina.

Organisasjonen som er under etablering i byen Itajaí har nå to produserende felt under forvaltning, nemlig Coral-feltet på BS-3-lisensen og gassfeltet Merluza, i tillegg kommer de ikke utbygde feltene Estral do Mar og Sea Horse på BS-lisensen.

Totalt er produksjonen i dag på 14.000 fat pr. dag, hvor Coral står for omkring 12.000 fat pr. dag ifølge Petrobras. Selskapet opprettholder planene om å nå 20.000 fat pr. dag på Coral innen utgangen av året. Det jobbes med å sette en tredje brønn i produksjon.

Videre skal den nye organisasjonen legge frem en utbyggingsplan for Sea Horse innen februar neste år, i tillegg til at det forventes at Estrela do Mar kan komme i produksjon med omkring 6.000 fat pr. dag innen 2005.

Den nye organisasjonen har fått ansvaret for å både drift og videre utvikling av lisensene i området. Totalt er det omkring 220 ansatte i den nye organisasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere