RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker sikkerheten ved ambassader i Asia

Washington/Oslo (NTB): USA øker sikkerheten på sine utenriksstasjoner i Asia etter angrepet i Libya tirsdag. UD vil ikke svare på om sikkerheten styrkes ved norske utenriksstasjoner i regionen.

- Vi kommenterer aldri sikkerhetstiltak på våre stasjoner. Men vi iverksetter selvsagt de tiltak og forholdsregler som er riktige til enhver tid, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD til NTB.

Tirsdagens angrep på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya kostet fire amerikanske diplomater livet. Blant de drepte var ambassadør Chris Stevens.

Også utenfor den amerikanske ambassaden i Kairo i Egypt har det vært flere voldsomme demonstrasjoner som følge av at et utdrag av en sterkt islamkritisk amerikansk film var lagt ut på You Tube med arabisk dubbing.

Både Egypt, Afghanistan, Pakistan og Indonesia fordømmer filmen. USA frykter at voldelige opptøyer som følge av filmen kan ramme andre amerikanske mål i regionen. Amerikansk UD øker dermed ifølge nyhetsbyrået AFP sikkerhetstiltakene rundt sine ambassader, og amerikanske statsborgere oppfordres til å unngå store folkemengder og være på vakt for uroligheter som kan oppstå i forbindelse med den kommende fredagsbønnen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere