RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker trykket i mobilutfordrer

Sist oppdatert:
En av de mange utfordrerne i mobilmarkedet, Mobyson, øker trykket mot hovedkonkurrenten Chess.
Konsernstyret i Agder Energi går inn i et strategisk og industrielt samarbeid med TeleVenture om satsing på mobiltelefoni. Samarbeidet tar sikte på å bygge opp en nordisk mobiltelefoniaktør gjennom Mobyson AS, heter det i en melding.

- En aggressiv virtuell mobiloperatør med mobil IP-telefoni rettet mot bedriftsmarkedet og utvalgte ungdomssegmenter vil raskt kunne bli en stor aktør i markedet. Gjennom leveranse av både GSM-telefoni og mobil IP-telefoni vil vi kunne gi kundene en komplett og svært kostnadsbesparende mobiltjeneste, skriver divisjonsdirektør marked Anders Roger Øynes i Agder Energi i en melding.

Planen er å etablere Mobyson Holding AS hvor Mobyson AS blir datterselskap. Agder Energi vil få en eierandel på 34 priosent i det nye holdingselskapet. TeleVenture vil via et planlagt nyetablert fond eie 66 prosent og bidra med kapital, nettverk og ledelsesressurser.

- Vi setter på vår beste mann Bent Brugård, som er tiltenkt rollen som konsernsjef. Brugård har blant annet bygget opp Internett-satsningen i Telenor, inklusive Scandinavian Online. Han har også vært adm.direktør og styreformann i det børsnoterte selskapet DataRespons ASA, skriver adm. direktør Rune Rinnan i TeleVenture Management i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere