RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kermit på museum

Sist oppdatert:
De kjente Muppet-og Fragledukkene kan nå gjenoppleves på museum.

(SIDE 2): De kjente dukkene fra «Sesam Stasjon», «The Muppet Show» og «Fragleberget» har nå blitt donert til Center for Puppetry Arts i Atlanta. Dermed har du mulighet til å oppleve både Kermit og Onkel Reisende Mac på nært hold, skriver Jyllands-posten.

Alle dukkene ble laget av Jim Henson som døde i 1990, og det er familien hans som nå har donert dukkene slik at de kan vises frem til verden.

Museet vil etter hvert lage en egen avdeling for de rundt 700 dukkene fra Hensons karriere, men frem til da vil det være en rullering på hvilke dukker som er utstilt.

Hjemmesiden til Center for Puppetry Art

TV-historie
Det var i 1969 at Henson begynte å lage dukker for «Sesam Stasjon», det var her vi fikk det første møtet med både Kermit, Kakemonsteret, samt de vidt forskjellige samboerne Bernt og Erling.

Etter å lenge ha forsøkt å overbevise amerikanske TV-produsenter om at dukker også kan fenge voksne, fikk Henson til slutt lov til å lage «The Muppet Show» i 1976.

Han tok med seg den mest populære figuren fra «Sesam Stasjon», Kermit, som ble showets vert. Andre karakterer vi møtte i serien, var Miss Piggy og Fozzie Bear.

Innen 1978 var «The Muppet Show» populært i over 100 land og ble av TIME Magazine beskrevet som det mest populære showet i verden.

VIDEO: The Muppet Show på YouTube

Fragleberget
I 1983 kom Henson med en ny barne-TV-serie, nemlig «Fragleberget». Kjenningsmelodien til serien lå lenge på hitlistene i England mens serien rullet på TV-skjermene.

Fraglene, Onkel Reisende Mac og doserne har i ettertid blitt kultfigurer, og serien flere ganger på norsk barne-TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere