RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry: - Neppe Syria-konferanse før etter august

Bandar Seri Begawan (NTB-Reuters-DPA): Den planlagte internasjonale fredskonferansen for Syria blir neppe holdt før etter august, sier USAs utenriksminister John Kerry.

Kerry sa etter et møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Brunei tirsdag at de to er enige om at konferansen bør holdes så raskt som mulig. De to gjorde framskritt i arbeidet med å forberede forhandlingene som skal holdes i Genève, opplyste han.

- Vi greide å begrense tallet på avgjørelser som må tas når det gjelder hva konferansen skal kunne oppnå. Vi var enige om at konferansen bør finne sted jo før, jo bedre, sa Kerry til mediefolk i Bruneis hovedstad Bandar Seri Begawan.

Regjeringene i Washington og Moskva har siden mai forsøkt å få i stand en internasjonal fredskonferanse for Syria. Hensikten er å få opprørerne i landet til å sette seg ned ved forhandlingsbordet sammen med representanter for Bashar al-Assads regime.

John Kerry opplyste til mediene i Brunei at han ikke hadde tatt opp spørsmålet om den spionsiktede Edward Snowden i sine samtaler med Lavrov. Snowden oppholder seg i den internasjonale delen av en flyplass i Moskva. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere