RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry avsluttet Midtøsten-tur uten rammeavtale

Sist oppdatert:
Jerusalem (NTB-AFP): USAs utenriksminister John Kerry greide ikke å få på plass et rammeverk for den israelsk-palestinske fredsprosessen under sin tiende tur til Midtøsten.

Etter fire dagers intenst diplomati måtte Kerry mandag vende tilbake til USA uten rammeverket han håpet på. Men han insisterte likevel på at det er gjort framskritt i fredsprosessen.

Kerry har i separate møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Palestinas president Mahmoud Abba forsøkt å presse partene til kompromisser. Men både israelerne og palestinerne har i stedet brukt anledningen til å beskylde hverandre for manglende seriøsitet.

Blant Kerrys forlag var at Israel bør la enkelte palestinske flyktninger som flyktet fra Israel i 1948, vende tilbake til sine hjem, ifølge den israelske avisen Maariv. Men statsminister Benjamin Netanyahu avviste forslaget.

Både Jordan og Saudi-Arabia er nøkkelaktører i den israelsk-palestinske fredsprosessen, og Kerry benyttet overraskende anledningen til å besøke begge land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere