Gå til sidens hovedinnhold

Kerry ber syrisk opposisjon om å møte i Sveits

Washington (NTB-Reuters-AFP): USAs utenriksminister John Kerry retter en innstendig anmodning til opposisjonen i Syria om å møte ved forhandlingsbordet i Sveits.

Det er ventet at de syriske opposisjonsgruppene skal ta stilling til spørsmålet fredag.

Kerry kom torsdag med en uventet kunngjøring. USA håper opposisjonen vil bidra til at forhandlingene i neste uke styrker sjansen for en fredsløsning i Syria. Forhandlingene skal føres i den sveitsiske byen Montreux.

- I morgen skal generalforsamlingen i den syriske opposisjonskoalisjonen møtes for å bestemme seg for om den skal delta. USA oppfordrer deltakerne på møtet til å fatte et positivt vedtak, sa USAs utenriksminister.

- Forhandlinger er det eneste som kan føre til en slutt på den syriske borgerkrigen. Denne krigen har utløst en av de verste humanitære katastrofer i verden i dag, og har gitt grobunn for ekstremisme, understreket han.

Den viktigste paraplyorganisasjonen for syriske opposisjonsgrupper i eksil, Den syriske nasjonalkoalisjonen (SNC), preges av sterke indre motsetninger. Det er likevel ventet at medlemmene fredag vil bli enige om å sende representanter til Montreux. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem