RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs utenriksminister John Kerry mener prorussiske separatister etter alt å dømme sto bak nedskytingen av et Malaysia Airlines-fly over Ukraina. Alle de 298 menneskene som var om bord i flyet, omkom.
USAs utenriksminister John Kerry mener prorussiske separatister etter alt å dømme sto bak nedskytingen av et Malaysia Airlines-fly over Ukraina. Alle de 298 menneskene som var om bord i flyet, omkom. Foto: Heinz-peter Bader (Reuters)

Kerry fastslår at rakettsystem kom fra Russland

Sist oppdatert:
USAs utenriksminister er ikke i tvil.

John Kerry mener det er liten tvil om at rakettsystemet som ble brukt til å skyte ned Malaysia Airlines-flyet, kom fra Russland.

Ifølge amerikanerne var det etter alt å dømme en bakke-til-luft-rakett av typen SA11 (Buk) som skjøt ned flyet.

– Det er nokså klart at dette er et system som ble overført fra Russland til separatistene, sier Kerry i et intervju med nyhetskanalen CNN.

De tilgjengelige bevisene retter «en veldig klar pekefinger» mot de prorussiske separatistene øst i Ukraina, ifølge Kerry.

– Vi vet med sikkerhet, med sikkerhet, at ukrainerne ikke hadde et slikt system noe sted i nærheten på det tidspunktet, sier Kerry i intervjuet.

USA vet også «med sikkerhet» at separatistene i området hadde tilgang til dette systemet, og at de hadde fått opplæring i bruken av det fra russisk side, sier Kerry til CNN. (©NTB)

Det siste om MH17-styrten:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere