*Nettavisen* Nyheter.

Kerry holder nye atomsamtaler med Iran

USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og hans iranske motpart Mohammad Javad Zarif (t.h.) har møtt hverandre ofte i forsøket på å få på plass en avtale om Irans atomprogram. Bildet er tatt i Genève 14. januar. Søndag møtes de enda en gang. Foto: Rick Wilking / Reuters / NTB scanpix

USAs utenriksminister John Kerry møter søndag sin iranske motpart nok en gang i et forsøk på å komme videre i konflikten om Irans atomprogram.

Det er andre gangen Kerry og Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif møtes under den internasjonale sikkerhetskonferansen i München.

Fristen for å få på plass en avtale går ut 31. mars, men nå øker skepsisen til om Iran greier å bli enig med USA og de fem andre landene som deltar i forhandlingene – Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Kina og Russland.

Landene inngikk en midlertidig avtale i november 2013 som følge av at det ikke var mulig å komme fram til en permanent avtale som skal forsikre verden om at Iran ikke bruker atomprogrammet til å utvikle atomvåpen.

Kerry og Zarif har møtt hverandre mange ganger, stort sett i europeiske byer. Begge er under press fra mer kompromissløse politiske fløyer i egne land.

I USA truer politikere i Kongressen med å vedta nye sanksjoner mot Iran etter mars-fristen, i Iran er det frykt for at uteblivelsen av en atomavtale vil føre til at landets relativt pragmatiske president, Hassan Rouhani, mister innflytelse.

Å få på plass en atomavtale med Iran, ville vært en stor diplomatisk seier for president Barack Obama. Konflikten har nå vart i tolv år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.