RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Storbritannias utenriksminister Philip Hammond (til venstre) og USAs utenriksminister John Kerry på en felles pressekonferanse i oktober 2014.
Storbritannias utenriksminister Philip Hammond (til venstre) og USAs utenriksminister John Kerry på en felles pressekonferanse i oktober 2014. Foto: Mike Theiler (Reuters / NTB Scanpix)

Kerry og Lavrov møtes i Paris

Sist oppdatert:
USAs utenriksminister John Kerry møter til uka sin russiske kollega Sergej Lavrov i Paris for å diskutere Ukraina og andre aktuelle spørsmål.

Kerry truet onsdag Russland med skjerpede sanksjoner dersom landet ikke stanser sin støtte til separatistene i Ukraina.

– Russland har med sine handlinger de siste månedene utfordret de mest grunnleggende prinsipper i vårt internasjonale system, mener Kerry.

– Man verken kan eller skal trekke grenser ved hjelp av våpenmakt. Og folk har rett til å avgjøre sin egen fremtid innenfor sitt eget lands suverene grenser, sa Kerry onsdag.

USA og EU har alt innført sanksjoner mot Russland, som blant annet har svart med å stanse importen av en rekke landbruksprodukter fra EU.

– Sammen med G7-landene, våre europeiske partnere og andre allierte, har vi gjort det klart at vi er forberedt på å gjøre enda mer for å sikre at internasjonal orden fortsatt skal herske, sa Kerry.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere