RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry tar igjen med sikre stater

Sist oppdatert:
Helt ferske valgdagsmålinger viser at presidentkandidat John Kerry har 77 valgmannstemmer mens president Bush har 66, men det er meget jevnt og ingen overraskelser
Valgdagsmålinger fra nyhetsorganisasjonene i USA viser at John Kerry nå har 77 valgmannstemmer, mens Bush har fått 66 valgmannstemmer.

Den kandidaten som får 270 valgmannstemmer vil bli USAs neste president.

Bush fikk den beste starten, men da Kerry kom med sine "bankerstater" på øst-kysten gikk han forbi Bush i antall valgmannstemmer.

Men ingen av kandidatene har tatt noen stater som ikke var ventet, noe som gjør at spenningsnivået er stort.

I det amerikanske rentemarkedet faller det ca. kl 02.00 norsk tid som følge av at de forventer en snarligere avklaring på presidentvalget enn det som var forventet, melder Reuters.

Det er ventet at aksjemarkedet vil falle dersom det ikke er klart et resultat til onsdag morgen, noe som har gjort at flere har flyttet penger over i den amerikanske 10 åringen.

Alle venter nå på valgdagsmålinger fra Ohio, som kan være utslagsgivende i dette valget.

Ca klokken tre norsk tid natt til onsdag er det ventet at den første valgdagsmålingen kommer til å foreligge.

Om denne går i Kerrys retning, og indikere en "rask seier" så vil dette føre til nedgang i både dollaren samt i aksjemarkedet. Dersom det går andre veien, og Bush går av med en indikativ seier, vil dette føre til en oppgang i dollaren mot nøkkelvalutaer samt oppgang i aksjemarkedet onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere