Gå til sidens hovedinnhold

Kerry tvilende til Iran

Washington (NTB-AFP): USAs utenriksminister John Kerry er usikker på om Iran virkelig er beredt til å undertegne en permanent avtale om landets atomprogram.

En midlertidig avtale om atomprogrammet ble nylig inngått med Iran, men ifølge Kerry er det alt annet enn sikkert at forhandlingene om en permanent avtale vil føre fram.

- Jeg gikk fra de foreløpige forhandlingene med alvorlige spørsmål om hvorvidt de er beredt og villige til å ta de valgene de må ta, sa Kerry under en høring om saken i Kongressen tirsdag.

- Har Iran endret sitt atomregnestykke? Ærlig talt tror jeg ikke vi kan si noe sikkert ennå. Og vi kan iallfall ikke ta dem på ordet, sa han.

Utenriksministeren advarte likevel de folkevalgte mot å vedta nye sanksjoner mot Iran. Flere senatorer i USA ønsker å innføre nye sanksjoner, men Det hvite hus mener det fullstendig vil undergrave forhandlingene med Iran.

Vestlige stormakter frykter at Iran skal misbruke sitt atomprogram til å produsere atomvåpen, noe Iran selv nekter for å ha planer om. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget