*Nettavisen* Nyheter.

Kerry: USAs forhold til Russland truet

Forholdet mellom USA og Russland kommer til å bli alvorlig skadelidende dersom ikke Russland umiddelbart tar grep for å minske spenningen i Ukraina, sier USAs utenriksminister.

02.03.14 10:02

Washington/Kiev (NTB-Reuters): Forholdet mellom USA og Russland kommer til å bli alvorlig skadelidende dersom ikke Russland umiddelbart tar grep for å minske spenningen i Ukraina, sier USAs utenriksminister.

John Kerry mener også at Russland nå setter freden i hele regionen på spill ved å blande seg inn i situasjonen i Ukraina.

- Vi respekterer Russlands bånd til Ukraina og Moskvas bekymring for hvordan russiske ukrainere behandles, sier Kerry søndag.

Russlands president Vladimir Putin hadde natt til søndag en lang telefonsamtale med USAs president Barack Obama der han sa at etniske russere i Ukraina er i livsfare og at Russland har rett til å forsvare sine interesser i Ukraina.

Samtidig meldes det at russiske soldater har tatt våpen fra en ukrainsk radarstasjon og en marinebase og bedt personellet der om å samarbeidet med halvøyas prorussiske ledere, melder ukrainsk nyhetsbyrå.

Det ukrainske Interfax siterer den ukrainske forsvarsministeren som sier at russiske soldater har tatt skytevåpen og ammunisjon fra radarstasjonen som ligger like ved byen Sudak.Ifølge nyhetsbyrået har en annen gruppe russiske soldater også beslaglagt våpen fra en base som tilhører den ukrainske marinen i havnebyen Sevastopol, der også den russiske Svartehavsflåten har sin store base.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.