RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry-uttalelser om Syrias opprørere bestrides

Washington (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry omtalte i Senatet Syrias opprørere på en måte som er langt mer positiv enn hva tidligere etterretningsrapporter går ut på.

Da han la fram president Barack Obamas forslag om å straffe Syrias president med et militært angrep, omtalte Kerry opprørsstyrkene og opposisjonsbevegelsen som både mer demokratisk og mer tolerant enn tidligere.

- I økende grad mer definert av moderasjon, bredden i medlemskap og av sin tilslutning til noen demokratiske prosesser og til en altomfattende, minoritetsbeskyttende grunnlov, sa Kerry blant annet, ifølge Reuters.

Han sa også at opposisjonen blir sterkere og sterkere for hver dag som går.

Amerikanske og allierte etterretningskilder og private eksperter på krigen i Syria mener dette er optimistiske vurderinger. Blant annet sier de at den islamistiske Nusrafronten, med bånd til al-Qaida, er bedre organisert, trent og bevæpnet. Kerrys uttalelser er også nye toner fra Obama-administrasjonen som i to år har vært tilbakeholden med å sende våpen til opposisjonen av frykt for at de skal falle i islamistenes hender.

Så sent som i juli sa visedirektør David Shedd i den militære etterretningstjenesten DIA at det var rundt 1.200 forskjellige opprørsgrupper, og at islamistiske grupper, spesielt Nusrafronten, lå godt an til å kunne utvide virksomheten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere