Kerry vil ha handling i FNs sikkerhetsråd

Washington (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry sier FNs sikkerhetsråd må være forberedt på handling i Syria-spørsmålet neste uke.

19.09.13 22:57

Diplomater fra USA, Russland, Kina, Frankrike og Storbritannia møtes i forkant av FNs hovedforsamling i neste uke for å diskutere planen om å fjerne Syrias kjemiske våpen.

- Denne striden om Syrias kjemiske våpen er ikke noe spill. Dette er virkelighet. Dette er viktig, sa Kerry i en uttalelse torsdag.

Han la nok en gang vekt på dokumentasjonen som FNs eksperter har lagt fram etter undersøkelser i Damaskus-forstaden der et angrep med nervegassen sarin tok livet av flere hundre mennesker. Kerry mener detaljene i ekspertenes rapport gjør det helt klart at syriske regjeringsstyrker sto bak angrepet.

Russland og Assad-regimet holder fast ved at angrepet var en provokasjon iscenesatt av opprørerne for å skape en internasjonal reaksjon.

Kerry slo sarkastisk tilbake og siterte den avdøde amerikanske senatoren og FN-ambassadøren Daniel Patrick Moynihan, som sa at «du har rett til å ha din egen mening, men ikke dine egne fakta». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.