*Nettavisen* Nyheter.

Ketil Solvik-Olsen fjernet ansatt som ikke ville hjelpe Frp

SOLVIK-OLSEN: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ville at kommunikasjonssjefen skulle gi mer politisk bistand til Frp.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsker at kommunikasjonsavdelingen i Samferdselsdepartementet skulle utforme pressemeldingene som mer kritikk av tidligere regjering. Han ønsket også at avdelingen skulle organisere Frp-arrangementer i forbindelse med E6-turen som Solvik-Olsen gjennomførte i fjor sommer.

Daværende kommunikasjonsjef Anne Marie Storli ønsket ikke å etterkomme ønskene. 14. september i år fikk hun beskjed om at hun var uønsket som sjef for avdelingen.

– Jeg kan bekrefte at jeg, uten forvarsel, fikk beskjed om at jeg var uønsket i stillingen min, sier Storli til Dagens Næringsliv. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

DN har derimot fått tilgang til et notat skrevet av tidligere departementsråd Eva Hildrum, som gikk av med pensjon i sommer. I notatet skriver hun at det aldri har vært klager på Storli tidligere, men at etter E6-turen «kunne statsråden tidvis gi uttrykk for at han ønsket en annen form for bistand fra kommunikasjonsavdelingen enn han fikk. Jeg oppfattet dette gjennomgående som et ønske om mer partipolitisk bistand, for eksempel at pressemeldinger burde kunne inneholde kritikk av tidligere regjeringer osv.»

Hun skriver også at statsråden under E6-turen opplevde «manglende vilje til å kontakte partilag og ordførere fra Frp for å avtale møter og «events» underveis»

I notatet som DN refererer uttrykker Hildrum sterk bekymring for politisering av embedsverket.

«Dersom departementets ansatte gir seg til å drive valgkamp for et politisk parti sier det seg selv at neste politiske ledelse vil få tillitsproblemer» skriver hun.

Nåværende departementsråd Villa Kulild sier til DN at hun «ser ingen partipolitisk dimensjon» i saken.

Storlis advokat, Vidar Raugland, sier til DN at det aldri har blitt bestridt at statsråden selv ønsket at Storli skulle bort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.