Gå til sidens hovedinnhold

Kevin Rudd tatt i ed i Australia

Sydney (NTB-AFP): Kevin Rudd ble torsdag tatt i ed som ny statsminister i Australia, nesten på dagen tre år etter at han ble kastet fra jobben av Julia Gillard, som han nå avløser.

Den 55 år gamle Labor-politikeren sikret sitt comeback i en dramatisk avstemning i partiet onsdag, der Gillard ble felt og kort etter kunngjorde at hun trekker seg fra all politikk.

- Jeg står fast ved det jeg har lovet, og jeg trekker meg som regjeringsleder. Jeg overlater makten til Rudd, sa Gillard etter avstemmingen. Seks ministre som er lojale mot henne, la ned sin verv samtidig.

Da Labors gruppe i nasjonalforsamlingen hadde stemt, viste opptellingen at 57 av de spurte gikk inn for Rudd som ny partisjef.

- Jeg er sikker på at den neste kvinnen vil få det lettere, og den neste etter det igjen, vil få det enda lettere, sa Gillard og la til at hun var stolt over å ha vært sitt lands første kvinnelige regjeringssjef.

Meningsmålingene har tydet på at Labor vil lide et dundrende nederlag ved valget på ny nasjonalforsamling, som er berammet til 14. september. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen