I vår oppsplintrede tv- og strømmetidsalder har den 32 år gamle skuespilleren og komikeren gjort en sjelden bragd, nemlig å samle Norge foran TV-skjermene.

Gjennom sin serie "Parterapi" på NRK er han blitt elsket og sitert av en samlet nasjon.

Knapt et familieselskap har foregått i kongeriket denne jula, uten at ett eller flere familiemedlemmer har forsøkt å imitere en av Kevin Vågenes’ figurer - om det så er den brautende Kenneth eller den forsiktige Kjell Simen.

LES INTERVJUET: Folk kommer bort til Kevin Vågenes på gata og sier ingenting. Men så kommer det tre små ord.

Og tro ikke at humor bare er humor. Som danske Piet Heine har sagt det:

"Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt".

Ved å forstørre egenskaper og lyter vi alle kan kjenne oss igjen i, har Vågenes og hans tekstforfatterkollega Martin Zimmer gitt oss større innsikt i oss selv denne høsten - samtidig som vi har ledd. Og ledd. Og ledd.

Vi kan også bruke Nettavisens egen samlivsekspert, sexolog og ekte parterapeut Siv Gamnes, som sannhetsvitne. Hun påpeker at Vågenes klarer å sette fokus på ting vi alle strever med i hverdagen, og at han har gjort det lettere for folk å snakke om vanskelige ting:

"Ting som er tabu, som vi kan kjenne skam over at vi ikke takler. Han går rett til kjernen på hverdagslige ting som folk flest sliter med, - som følelsen av utilstrekkelighet og det å ikke duge med tanke på samfunnets eller våre egne krav til oss selv."

LES OGSÅ: "PARTERAPI" = parterapi?

Kritieriet for å bli Årets navn i Nettavisen er at det må være en som har "påvirket Norge i året som gikk, og som kan komme til å påvirke landet vårt varig."

I 2015 var det derfor MDG-sjefen Rasmus Hansson som vant den høythengende prisen, på grunn av Miljøpartiets voldsomme framgang og påvirkningskraft det året.

Men kriteriene betyr slett ikke at det må være en politiker. Påvirkning gjelder i vid forstand, og i 2016 var det Julie Andem, regissøren bak NRK-serien Skam som stakk av med prisen.

I 2017 gjorde statsminister Erna Solberg det, på grunn av sitt historiske gjennomslag for det blågrønne prosjektet.

LES HER: Rasmus Hansson er Årets navn 2015

LES HER: Skam og Julie Andem er Årets navn 2016

LES HER: Erna Solberg er Årets navn 2017

Men tilbake til Vågenes, som nå i romjula gjør stor suksess med sitt show "Julegøy" på Ole Bull scene i Bergen, sammen med kollegene Christine Hope, Christoffer Schjelderup og Rune Lothe.

LES ANMELDELSE HER: Kevin Vågenes stråler

Vågenes ble i år ble nominert til Årets navn av Nettavisen-redaksjonen sammen med to andre verdige kandidater:

Mina Bai (50) har gjort seg bemerket som samfunnsblogger og forfatter, og Nora Mørk (27) er håndballstjernen som tok opp kampen etter at bilder av henne ble spredt på nettet.

Også Nettavisen-leserne slutter opp om årets kåring av Kevin Vågenes som vinner. I avstemningen fikk han 42 prosent av stemmene, mens Bai og Mørk lå likt på andreplass med 29 prosent hver.