Kidnappede FN-ansatte reddet

Det vestlige ekteparet som ble kidnappet i Jemens hovedstad Sana, er befridd av jemenittiske sikkerhetsstyrker.

25.03.14 19:58

Det opplyser en politikilde til nyhetsbyrået Reuters. Væpnede menn bortførte det vestlig ekteparet tidligere på dagen tirsdag. Ifølge lokalt politi jobber de to på FNs konto i Sana.

Ekteparets bil, som skal være pansret, ble sperret inne mellom en taxi og en varebil. Da de to gikk ut av bilen for å protestere på kjøringen, kom de væpnede mennene ut av taxien. De tvang dem inn i en av de to bilene og kjørte fra stedet, opplyser øyenvitner.

Bortføringen skjedde i det strengt bevoktede Hada-distriktet, der det ligger flere ambassader, opplyser diplomatkilder til byrået.

Det har vært flere eksempler på at vestlige statsborgere er blitt bortført i landet. Siden slutten av januar har tre europeere blitt bortført i Jemen, den siste av dem var en britisk lærer som ble kidnappet i Sana i februar. Også en tsjekkisk lege, en britisk oljearbeider og en tysker er blitt bortført den siste tiden.

Jemen, som er det fattigste landet på den arabiske halvøya, har lenge vært herjet av vold knyttet til ytterliggående islamister fra al-Qaida, separatisme sør i landet og et sjiamuslimsk opprør i nord. Tidligere har det også vært en rekke sammenstøt mellom ulike klaner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.