Gå til sidens hovedinnhold

Kidnapperne foreslår hvordan de kan gi livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

Personene som antas å ha Anne-Elisabeth Hagen, skal ha kommet med forslag til familien om hvordan de kan formidle et livstegn fra den bortførte kvinnen.

Etter det NRK erfarer, skal de antatte kidnapperne ha sendt et forslag til hvordan de kan sende et livsbevis, slik familien hennes, gjennom bistandsadvokat Svein Holden, gjentatte ganger har bedt om.

Også VG og NTB er kjent med opplysningene som NRK bringer.

Les også: Politiet bestemte brått å gå ut med informasjon om ny kontakt med mulige kidnappere

De bygger blant annet på denne uttalelsen fra Holden mandag, da det ble kjent at det hadde vært fornyet kontakt mellom familien og de antatte gjerningsmennene:

– Dersom familien mottar livsbevis, som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem.

Se video av Kripos som søkte etter spor i kidnappingssaken:

– Vi venter på undersøkelser av DNA-sporprøver. Om det viser seg å være noe treff, det vet jeg jo ikke. Vi venter på svar, sier Tommy Brøske til VG tirsdag ettermiddag.

Holden har vært tydelig på at familien ønsker å snakke med kidnapperne og er innstilt på å finne en løsning for å få Hagen hjem i god behold – men ikke før familien har fått en sikker bekreftelse på at kvinnen er i live. Det har ikke vært livstegn fra 68-åringen siden hun forsvant fra hjemmet sitt morgenen 31. oktober.

– Politiet har anbefalt at familien ikke forhandler før det er kommet bevis på at Anne-Elisabeth Hagen lever. Dette rådet vil familien følge, sa Holden på en presseorientering mandag kveld.

Se hvordan politiet søkte i Langvannet, ikke langt i fra boligen til ekteparet Hagen:

Kommunikasjonen mellom familien og de antatte kidnapperne foregår nå på en ny, kryptert plattform, som ifølge politiet egner seg bedre for kommunikasjon enn kanalen de først tok kontakt igjennom.

Ny tilnærming gir håp

Verken Holden eller politiet ønsker å utdype hvilken plattform det er snakk om, eller konkretisere innholdet i kommunikasjonen. Men at det har vært en utvikling og en tilnærming fra gjerningspersonene skaper håp om at det kan komme bevegelse i prosessen med å få brakt Hagen hjem.

– Vi har fortsatt håp om at Hagen lever, men det er urovekkende at det ikke er kommet livsbevis, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på en pressekonferanse om forsvinningen mandag ettermiddag.

Les også: Familien ber om livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

Han vil ikke kommentere nyhetsmeldingene tirsdag om de antatte kidnappernes forslag overfor NTB.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken