RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(BLOGG)

Kidnappet barna under kontrollert samvær

Sist oppdatert:
Tok med barna (7) og (5) til fornøyelsespark. Barnefaren (38) er etterlyst i Sverige og hele Schengen-området.

Lørdag besøkte Amina (7) og Ali (5) lekelandet Junibacken i Stockholm sammen med sin far Osama (38). Myndighetene fryktet at han kunne kidnappe barna, og samværet ble overvåket av en tilsynsverge. Sammen med barna og faren, tok tilsynsvergen barnetoget. Etter de hadde spist og gikk for å hente jakkene sine, forsvant plutselig faren sammen med barna.

- De bare forsvant da vi skulle hente yttertøyet, sier tilsynsvergen til Aftonbladet.

- Visste at dette kom til å skje
Tilsynsvergen lette i folkemassen inne i lekehuset, før han så sprang ut på parkeringsplassen. Men de var sporløst borte. Nå fortviler barnas mor, Anna.

- Jeg blir forbannet. Jeg ville ikke at skulle dit. Jeg visste at dette kom til å skje, sier Anna til Aftonbladet.

Barnefaren skal, etter att at han skilte seg fra Anna for tre år siden, ha truet med å ta med barna til Irak eller Libanon. Han skal ha søkt om irakisk statsborgerskap for barna, og ha kjøpt to eiendommer til dem i landet.

- Kunne ikke gjort noe annerledes
Sjefen for barnevernet i den aktuelle kommunen i Sverige, Anita Widell, sier de ikke kunne forhindre bortføringen, og mener de har fulgt rutinene.

- Vi kunne ikke gjort noe annerledes. En kontaktperson har innen mulighet å gripe inn på noen vis. Det eneste personen kan gjøre, er å varsle politiet, sier Widell.

Blogger om hendelsen
Barnas far, Osama, har opprettet en blogg, der han skriver om kampen for samvær med barna. Også dagens hendelse har han skrevet om.

- Jeg har hatt det kjempegøy med barna i dag, det er første gang på 190 dager de har sovet på mitt fang. Vi har savnet hverandre masse, barna kommer til å bo hos meg til den nye rettssaken kommer opp, skriver Osama, som sier at han gjorde det for å treffe barna uten å bli «overvåket».

Etterlyst
Lørdag gikk Stockholm-politiet ut med en etterlysning av Osama, og samtlige land i Schengen-samarbeidet er varslet.

Også Kripos i Norge er varslet gjennom det såkalte Sirene-samarbeidet i Schengen.

- Vi fikk meldingen i går om at en far har tatt sine to barn, og at han kan være på vei til Irak. Vi varslet våre grensenære stasjoner gjennom Tollvesenet, opplyser Jostein Korsæth på Kripos-desken til Aftenposten.no

IP-adresse spores til Irland
Men i bloggen hevder han at han ikke vil ta med barna noen sted. Politiet har imidlertid sporet opp IP-adressen blogginnlegget ble lagt inn fra, som skal være Irland. Likevel tror fortsatt politiet mannen skal være i Sverige.

- Men vi tror oppdateringen ble gjort fra Sverige og at han fortsatt er her, sier Lars Marklund ved Norrmalm-politiet til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere