Kidnappet barna

Foto: (EPA/SCANPIX)

26-åringen nektet å slippe ut barna da eksen ville hente dem etter ferien hos ham.

(iBergen.no) Nordhordland tingrett dømte mannen for bortførelse mandag.

- Pell deg vekk
En langvarig konflikt mellom bergenseren og hans eks-samboer toppet seg i fjor sommer, etter at de to barna deres hadde tilbragt 14 dager hjemme hos 26-åringen. Da moren kom for å hente barna, møtte hun en aggressiv eks i døråpningen. 26-åringen ba henne «pelle seg til helvete vekk» før han låste døren.

Moren måtte forlate stedet uten barna, men anmeldte 26-åringen for kidnapping. Først 19 dager senere ble barna hentet ut med makt av namsmannen i kommunen.

Fryktet for helsen
I retten forklarte mannen at han brøt samværsreglene fordi han ville få undersøkt det ene barnets psykiske helse. Men fordi han bare hadde tatt et par telefoner til en psykolog i løpet av de 19 dagene, mente retten det tydet på at han ikke oppfattet situasjonen som farlig for barnet.

Den tidligere ustraffete mannen ble derfor dømt for bortføring.

- Dramatisk for barna
«I straffskjerpende retning legger retten vekt på at tiltalte opptrådte aggressivt i forbindelse med at mor kom for å hente barna hjem. (...) Det synes vanskelig å tenke seg at barna ikke opplevde hendelsen som dramatisk. (...) I formildende retning nevner retten at det ikke er grunn til å tro at barna opplevde selve oppholdet hos faren som problematisk.» skriver retten.

Etter hendelsen i fjor sommer har foreldrene vært til mekling og inngått en ny samværsavtale, som nå overholdes.

For kidnappingen ble 26-åringen ilagt en dom på 30 dager betinget fengsel, samt 3000 kroner i bot.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag