Gå til sidens hovedinnhold

Kikkeren sjekket ut av Os-drapssaken

Os (NTB): Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for kikking i Os, er sjekket ut av drapssaken. Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter drapet på Hilda Feste (98).

I avhør fredag innrømmet mannen i 40-årene å stå bak flere episoder av kikking. Politiet opplyste da at de ville sjekke mannens bevegelser om kvelden første nyttårsdag. Lørdag ble han sjekket helt ut av drapssaken.

- Bakgrunnen for det er mannens egen forklaring, sammenholdt med øvrige opplysninger fra etterforskningen. Flere detaljer vil vi ikke gå ut med om det, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mannen er fortsatt siktet for kikkingen og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Ifølge VG er mannen tidligere straffedømt i andre sedelighets- og sjikanesaker.

Flere kvinner har varslet politiet om at de var plaget av en kikker i Os i tiden før drapet. Mannen skal ha kikket gjennom vinduer og sendt slibrige tekstmeldinger til flere kvinner i Os.

Dermed kan det se ut til at politiet fortsatt står på bar bakke i etterforskningen av drapet på 98 år gamle Hilda Feste.

- Vi har ingen mistenkte, bekrefter Onarheim.

Han gjentar videre oppfordringen til alle som kan ha opplysninger om hva som kan ha skjedd, om å melde seg til politiet. Tidligere i uken ba politiet alle som hadde vært i Os sentrum mellom klokka 19.30 og 22.30 første nyttårsdag om å melde seg. Fredag hadde 200 meldt seg, og tallet hadde steget ytterligere lørdag.

Politiet håper de får en DNA-profil på gjerningsmannen i løpet av helgen. Politiet har ikke besluttet om de vil be om DNA-testing av menn som var i Os sentrum drapskvelden.

- Det er ett av virkemidlene vi har i en etterforskning, men det er for tidlig å si om vi vil gå til det skritt ennå, sier Onarheim.

Hilda Feste ble funnet drept i sin egen leilighet om kvelden 1. januar. 98-åringen utløste selv trygghetsalarmen sin. Deretter rykket en ansatt i hjemmesykepleien ut til stedet. Flere medier har meldt at denne pleieren kan ha sett gjerningsmannen. Hun hentet en kollega og varslet politiet, og da de kom tilbake, var gjerningsmannen borte. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen