RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kilde: Syria bomber IS-kontrollerte lommer i Damaskus-området

Den syriske hæren har begynt å bombe en jihadist-kontrollert enklave sør for Damaskus, opplyser en militær kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Angrepene oppgis å være en forberedelse til en offensiv mot Yarmouk, en bydel som offisielt er en palestinsk flyktningleir, men som er lagt i ruiner som følge av krigen.

Den ikke navngitte kommandanten sier til Reuters at operasjonen er rettet mot IS og Nusrafronten i både Yarmouk og nabobydelen Hajar al-Aswad. Bombingen begynte tirsdag morgen, opplyser han.

Området er langt mindre enn Øst-Ghouta, opprørsbastionen som regjeringshæren nylig tok kontroll over etter en flere uker lang offensiv.

Hvis IS og andre jihadister fordrives fra Yarmouk, vil det bety at president Bashar al-Assad for første gang siden 2012 har full kontroll over hovedstaden Damaskus.

Yarmouk var før krigen hjemmet til 160.000 palestinere og syrere, men området er blitt lagt i grus som følge av harde kamper og luftangrep, og nå har de aller fleste innbyggerne flyktet.

Mesteparten av leiren har siden 2015 vært kontrollert av IS.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere