RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kilder: - Britisk IS-hacker drept i droneangrep i Syria

Sist oppdatert:
En britisk hacker som skal ha vært ekstremistgruppen IS' fremste dataekspert, er drept i et amerikansk droneangrep i Syria, ifølge en amerikansk kilde.

Reuters' kilde antyder at USAs forsvarsdepartement var involvert i droneangrepet som tok livet av hackeren Junaid Hussain, som tidligere bodde i Birmingham i England.

Droneangrepet skjedde tirsdag i nærheten av Raqqa, byen som i praksis fungerer som IS' hovedstad i Syria, ifølge nettstedet CSO Online.

Vestlige regjeringskilder har tidligere sagt de tror Hussain ledet CyberCaliphate, hackergruppen som har angrepet en Twitter-konto tilhørende Pentagon. Hussain har vært i Syria i opptil to år og var 21 år gammel, ifølge Birmingham Mail.

Dataeksperter har sagt de tror at verken Hussain eller andre hackere som jobber for IS, er i stand til å utføre alvorlige dataangrep.

– Han var ingen alvorlig trussel. Han var mest sannsynlig en plagsom hacker. Det som gjorde ham til et mål, var trolig hans rolle i rekruttering, kommunikasjon og annen underordnet støtte, sier Adam Meyers, visepresident for etterretning i datasikkerhetsselskapet CrowdStrike.

Det er andre gang på en drøy uke at det meldes om drap på en IS-topp. IS' nestsjef skal ha blitt drept i et amerikansk luftangrep i nærheten av den IS-kontrollerte storbyen Mosul i Nord-Irak 18. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere