Gå til sidens hovedinnhold

Kilder: Død person funnet i amerikansk fly fra Kabul

En død person ble funnet i hjulbrønnen på et av de amerikanske militærflyene som mandag dro fra Kabul, ifølge amerikanske kilder.

Washington Post og Politico omtaler saken og viser til opplysninger fra personer som ikke ønsker å bli navngitt.

Mannskapet på flyet skal ha slått alarm da det ikke var mulig å få opp landingshjulene etter avgang fra Kabul.

Hvor flyet deretter landet, blir ikke oppgitt. Men det ble da angivelig funnet levninger i en av hjulbrønnene. Politico skriver at det dreier seg om én død person.

Landingshjulene skal midlertidig være ute av funksjon etter hendelsen. Flyet er av typen C-17 – samme modell som i den mye omtalte videoen der desperate afghanere løper ved siden av et fly på rullebanen i Kabul.

Det er imidlertid uklart om det var i dette flyet den døde personen ble funnet.

Les også

Militærfly gjenopptar evakuering fra Kabul

Tok med 640 flyktninger i lasterommet

En annen flyvning med et amerikansk C-17-fly skaper også overskrifter. Et amerikansk C-17 Clobemaster III fikk med seg 640 afghanere fra Kabul søndag. Et bilde tatt inne i lasterommet på flyet viser menneskemengden.

Dette skal være den største transporten av mennesker om bord i et C-17 noen gang, skriver nettstedet Defense One.

Det var ikke meningen at C-17 - med kjennetegn Reach 871 og tilhørende 436th Air Wing med base i Delaware, skulle gjøre denne transporten, men istedet for å tvinge flyktningene til å forlate flyet, valgte mannskapet å ta av.

Dansk fly måtte gi opp

Et dansk evakueringsfly måtte gi opp et forsøk på å lande i Kabul mandag kveld, ifølge flere medier.

Dansker som venter på å bli evakuert, ble informert om situasjonen i en tekstmelding fra det danske utenriksdepartementet. Departementet bekrefter opplysningene overfor dansk TV 2 og nyhetsbyrået Ritzau.

Situasjonen på flyplassen var kaotisk på det aktuelle tidspunktet. TV 2 skriver at desperate afghanere løp rundt på landingsbanen.

(©NTB)